Logo

RSS Print

NORDISK FILM FORTSATT BAK THE HUNGER GAMES OG DIVERGENT

Det suksessfulle amerikanske filmproduksjons og –distribusjonsselskapet Lionsgate har inngått en ny flerårig og utvidet partneravtale og filmproduksjonssamarbeid med Nordisk Film.

Det er dermed fortsatt Nordisk Film som i Skandinavia skal stå bak noen av verdens mest kommersielt attraktive spillefilm-franchiser fra både Lionsgate og Summit.

“Vi er svært glade for å forlenge vårt partnerskap. Lionsgate er et av de sterkeste kreative sentre i den globale filmindustrien akkurat nå. De har en perlerekke med potensielle blockbustere på vei”, sier Peter Philipsen, Nordisk Films General Manager for Independent Films.

Partneravtalen gjelder bl.a. de to kommende filmene i The Hunger Games-serien samt de neste tre filmene i den populære ungdomsserien Divergent. I tillegg kommer en lang rekke sterke titler fra Lionsgate og Summit, så som Now You See Me 2, det episke actiondramaet Gods of Egypt og Child 44. Sistnevnte film har Ridley Scott som produsent, er basert på Rob Ford Smiths kritikerroste bestselger og regisseres av svenske Daniel Espinosa.

Lionsgate og Summit har så langt vært i partnerskap med Nordisk Film på over 200 filmer, hvor ansvaret for markedsføring og distribusjon i Skandinavia har ligget hos Nordisk Film.

Også Kenneth Wiberg, direktør for Nordisk Film Distribusjon er begeistret:
“Det er et utvidet partnerskap som også omfatter filmproduksjon. Men det viktigste er at deres unike internasjonale filmer, kombinert med vår sterke lokale filmproduksjon og filmkatalog gir oss en stabil og unik markedsposisjon”, sier han.