boelgen-20foto-20fantefilm-20fiksjon

BØLGEN kommer!

19.09.2014

Den første norske katastrofefilmen er et faktum. Høsten 2015 treffer «Bølgen» kinoer over hele landet. Nå er første teasertrailer fra storfilmen klar.

«Bølgen» er en storproduksjon av Hollywoodske dimensjoner, og blir den første katastrofefilmen som er laget i Skandinavia. Den er basert på det faktum at fjellpartiet Åkneset som ligger midt i Geirangerfjorden en dag vil rase ut og skape en voldsom flodbølge på over 80 meter som vil knuse alt på sin vei før den treffer land i Geiranger.
- Historien er så stor og dramatisk at vi bare måtte fortelle den. Dette blir et nervepirrende og effektfullt actiondrama jeg gleder meg veldig til å vise frem, sier regissør Roar Uthaug.

I filmen går alarmen ved skredsenteret i Geirangerfjorden. Raset geologene har fryktet er et faktum og en gigantisk flodbølge er på vei mot Geiranger. Den erfarne geologen Kristian Eikjord (Kristoffer Joner) befinner seg plutselig midt i sitt livs verste mareritt. Familien er splittet og det er 10 minutter til det fossende infernoet treffer. Det blir en livsfarlig kamp mot klokken før de kraftigste naturkreftene Norge har sett treffer land.
- «Bølgen» er uten sidestykke den største utfordringen vi har stått ovenfor. At vi har kommet så langt med norsk film at vi kan lage filmer som dette er rett og slett fantastisk, sier produsent Martin Sundland.



DØDSFJELLET - OG RASET SOM EN DAG VIL KOMME
På folkemunne kalles fjellet i Åkneset «Dødsfjellet» - fjellpartiet har nemlig en over 700 meter lang og stadig voksende sprekkdannelse som utvider seg med 10 til 15 centimeter i året. Forskerne er enige om at raset en dag vil komme; de vet bare ikke når. Det er iverksatt et omfattende apparat for å overvåke bevegelsene i det som er ett av de mest rasutsatte områdene i Norge. Åknes/Tafjord-prosjektet har som formål å redde menneskeliv og redusere materielle og samfunnsmessige skader. Ingen menneskelige tiltak kan stanse et fjellparti når det først har begynt å bevege på seg, og forskerne og befolkningen må derfor nøye seg med varslingssystemet og håpe at så mange som mulig kommer seg høyt nok opp når skredet en gang går og bølgen kommer.